Qui sou i quan es va crear la vostra entitat?
Som un grup de dones, majoritàriament de Salt. Ja ens coneixíem de treballar juntes a l’associació EINA. Quan aquesta associació es va desfer, vàrem iniciar un nou treball aprofitant el nostre bagatge i les nostres ganes de seguir fent coses pel poble.

Amb quins objectius us vau reunir?
Vam pensar a crear un espai intergeneracional de relació per a totes les dones del municipi i els seus fills i filles. A grans trets, volíem fer treball comunitari a través de la dinamització del col·lectiu Dones de Salt amb la finalitat de millorar la convivència al poble.

L’objectiu és promoure l’empoderament de les dones tant a nivell social, com individual,  a través del foment de la participació de les dones a la vida pública del poble, reconeixent els nostres sabers femenins i promocionant-los, visibilitzant la història de les dones (normalment força oculta), etc.

També partim d’un posicionament actiu envers les discriminacions i la violència.

Quines activitats dueu a terme?
L’associació La Saltenca es va inaugurar públicament el passat 17 de setembre.

Vàrem preparar, juntament amb altres associacions de dones del municipi i dones a títol individual, diferents actes per a la celebració del 25N, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.
Durant tot el mes d’octubre hem organitzat el taller “Salir Adelante, fortaleciendo relaciones libres de violencia” realitzat per la Fatou Secka, de l’associació Cepaim, dirigit a noies joves .

També hem iniciat un grup d’alfabetització i d’aprenentage del català per a dones.

Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
És molt activa, però força desconeguda. Les entitats són els principals espais de participació de la societat i més en un lloc com Salt que no té centres cívics, ni cap altre espai de relació.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Sí, és un dels nostres objectius, relacionar-nos i organitzar coses conjuntament amb les altres entitats del poble. El 25N és un exemple molt clar d’aquesta voluntat.

Utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Les poques que tenim, les utilitzarem, de moment ja hem utilitzat la biblioteca per a una exposició i també la via pública, que és de tots i totes.

Teniu local? On és?
Sí, és al carrer Abat Oliba 30, baixos, just abans d’arribar a la plaça Catalunya.

Dieu una cosa bona de Salt i una de dolenta. Què milloraríeu de Salt?
Teixit social, la meravellosa diversitat del seu teixit social.
La manca d’espais per a tota la població, de relació, d’oferta cultural i d’activitats a l’abast de l’economia de la gent.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat, Govern central?
Tot just estem a l’inici. Ens estem coneixent. La nostra voluntat és el diàleg i de coordinació, sempre que es pugui, hi hagi voluntat i coincidim en objectius.

Contacte:
Tlfn: 665.812.936
www.lasaltenca.org