Qui sou i quan es va crear la vostra entitat?
El grup va néixer l’any 2002, en el marc del Consell Municipal de la Gent Gran, com un grup de treball que es va anomenar inicialment Comissió Gastronòmica. El vam formar un grup de persones aficionades a la cuina i ara som conegudes com Les Cuineres de Salt.

Amb quins objectius us vau reunir?
El primer va ser recuperar i donar a conèixer la cuina catalana tradicional amb la recopilació i edició de les receptes de la tradició culinària catalana. Així, el Sant Jordi de 2006 vam publicar La cuina de les àvies de Salt, que ha esgotat la segona edició. Passat aquest temps, però, els objectius s’han ampliat molt

Quines activitats dueu a terme?
Amb el temps aquest grup ha ampliat els objectius i el nombre d’activitats. Actualment som 27 persones que ens reunim quinzenalment, potenciem l’intercanvi de coneixements entre nosaltres i acollim sessions magistrals de professionals del sector.

Des de fa molt temps participem en esdeveniments culturals del poble, com la Fira del Cistell, on s’ofereix un tast popular de plats de cuina tradicional catalana i de Salt o la degustació de coques a la cloenda de l’Exposició de Flors del municipi.

També  realitzem diverses activitats formatives, com cursos temàtics en coordinació amb l’Estació Jove, o un recurs educatiu per als més petits del municipi, que sota el títol de La Cuina de les Hortes de Salt, pretén donar a conèixer els productes més característics de la cuina catalana i saltenca.

Hem participat des del 2007 a Firatast, ; aquest any  al Fòrum Gastronòmic de Girona, i hem fet classes de cuina al Mercat Municipal, i per la Festa Major de Salt vàrem participar a la festa de la Cuina del Mon.

Penseu que la societat civil saltenca és activa?
I tant que sí!  Només cal veure el gran nombre d’entitats que hi ha i el volum d’activitats que realitzen durant l’any, activitats en les quals ens sentim satisfetes de contribuir!

Coneixeu altres associacions similars a la vostra? Què us en diferencia?
La cuina és un tema que agrada a molta gent, i darrerament hi ha molts pobles on estan sortint col·lectius com el nostre, a banda del de La Cuina a Sils, que és un referent per a tots.

Teniu local? On és?
Tenim un espai expressament habilitat, damunt de la biblioteca Massagran.

Dieu una cosa bona de Salt i una de dolenta. Què milloraríeu de Salt?
Salt és un poble acollidor i participatiu. Ens agrada Salt i per aquesta raó volem continuar amb la tasca que estem fent, oberts a tothom.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions?
Nosaltres tenim una relació molt fluïda amb l’Ajuntament, ja que el col·lectiu va néixer en el marc del Consell Municipal de la Gent Gran, i sempre tenim el suport municipal.

 

Contacte:
Oficina de programació de la Factoria Cultural Coma-Cros.Tel. 972 23 16 81.