Dos dones de mitjana edat conversen assegudes en un banc:

— … és que tanta immigració ha col·lapsat el sistema sanitari!

— Sí, i ara en rebem les conseqüències.

Mentre que la realitat és que es tracta de població jove i amb pocs problemes de salut.
Segons el Departament de Salut de la Generalitat, l’any 2006, el total de la despesa sanitària de la població estrangera representava el 4,3% del pressupost total, tot i que la població estrangera era quasi el 13% del total dels habitants de Catalunya.
Al mateix temps, les dades confirmen que, a Catalunya, les persones immigrades van al metge la meitat de vegades que els autòctons i que el consum farmacèutic dels pacients de nacionalitat espanyola és un 41% més elevat que el dels estrangers. En la mateixa línia, trobem que la despesa sanitària dels immigrants a Catalunya és la meitat de la mitjana catalana.