Ens va arribar a les orelles que havien obert, fa pocs mesos, un nou restaurant a prop de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Així que, aprofitant la nostra ruta gastronòmica, vam decidir anar a conèixer-lo i fer-hi una parada en la nostra particular ruta. Aquest cop l’Agnès i jo menjaríem cuina tradicional mediterrània.

Text: Eva Bacardí
Foto: Agnès Cabezas

5sentits-elmeuespai2

Entrem al local, és un espai ampli i molt lluminós, ja que hi ha uns grans finestrals que deixen entrar la llum del dia sense oposició. A mà dreta hi trobem la barra i, a mà esquerra, un seguit de taules en filera que ressegueixen una paret, destinades a fer el cafè o el toc. Ens endinsem cap a la part del fons del local. És un espai gran i està reservat per als clients de menú. Amb gana, que ja són hores, és cap allà on ens dirigim.

Ens atén en Manolo, el propietari del restaurant, qui ens canta el menú amb alegria i amb gràcia. Tenim tres plats de primer per escollir i un més de segon per triar. Per començar, l’Agnès es decideix per les judías verdes salteadas con bacon i jo per la fideuà. Així que la ensalada de espárragos queda descartada, almenys aquest cop. De segon, podem escollir entre lomo con salsa de setas o botifarra, merluza o salmón a la plancha. Sense dubtar-ho ens decantem pel salmó. Expliquem a en Manolo que som redactores de la revista i que sortirà, en aquest número, a la nostra secció de gastronomia.

No hem d’esperar gens a que ens serveixin i, en un tres i no res, ens porten els primers. Abans de començar fem les fotografies dels plats, per poder compartir-los amb vosaltres. Són racions generoses i gustoses que van desapareixent mentre anem conversant. Sense pràcticament adonar-nos arriba el segon, cada plat compta amb dos talls de salmó condimentats amb all i julivert i completats amb patates al caliu i pebrots al padró. L’àpat es pot acompanyar amb vi de la casa o aigua.

I parlant d’acompanyar, el que ho fa al llarg de tot el dinar són les noticies. Tenim damunt del cap una gran televisió a bon volum, així que ens és inevitable haver de fer-hi algun cop d’ull entre la conversa i mossegada i mossegada.

Mentre fem les postres —també es pot escollir entre diverses opcions com gelat, flam, iogurt o fruita— i ens preparen els cafès, ens fixem que les parets estan decorades amb grans quadres que transformen el local en un espai acollidor. De sobte, a la paret que em queda justament al darrera, veiem una sèrie de reproduccions en mida quartilla que ens criden l’atenció. Les mirem detingudament i ens adonem que són rèpliques de cartells de la Festa Major de Salt de diferents anys. En total n’hi ha nou. El més antic data de l’any 1929, i fan un curiós i interessant recorregut, passant pel 1948 fins arribar al cartell més recent que és el de l’any passat, el de 2011. Amb aquest repàs, que ens transporta al record de les festes de la nostra localitat i ens dibuixa un somriure al rostre recordant, sense anar més lluny, aquesta última, donem per ben acabada la nostra parada d’avui.

Desprès d’haver passat una bona estona i d’haver gaudit d’un bon dinar, deixem el restaurant El Teu Espai. Us espera per si el voleu descobrir. Entre setmana fan un menú de 10€ —també es pot fer només un plat si el comensal així ho vol, aquesta fórmula surt més econòmica— i, els dissabtes, de 12€. Així, doncs, ens acomiadem i esperem poder continuar amb la nostra ruta i mantenir els vostres cinc sentits desperts i encuriosits!

El teu espai
C/ Pla de Salt, 3.
Tel: 636 626 008