Voluntariat per la llengua a Salt972 249 191

 

 

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals. L’objectiu és facilitar que les persones que comencen a parlar català guanyin seguretat i fluïdesa en la conversa i que les persones que el parlen habitualment promocionin l’ús del català entre persones que no tenen el català com a primera llengua. El programa Voluntariat per la llengua ha estat reconegut per la Comissió Europea com UNA DE LES 50 MILLORS PRÀCTIQUES D’APRENENTATGE d’una llengua que s’estan portant a terme a la Unió Europea.

17190-llengua

L’experiència ha fet evident que aquest programa té un gran potencial per al foment de l’ús de la llengua catalana i la interculturalitat, i és al mateix temps un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua, però també una eina de participació social que posa de manifest valors positius associats a l’aprenentatge i ús del català, relacionats amb el coneixement mutu entre persones que conviuen en un mateix territori.

El Voluntariat per la llengua ha fomentat que les persones catalanoparlants s’adonin que no sempre han de canviar de llengua quan s’adrecen a una persona estrangera.

Per aquests dos factors el programa Voluntariat per la llengua s’ha convertit en una eina important de foment de la convivència i la cohesió social, que contribueix a fer del català la llengua comuna de la societat en un context de diversitat cultural, i que des de Salt ha posat en contacte més de 300 persones.

És per això que, des d’aquestes pàgines, us animem a participar-hi adreçant-vos a l’Oficina de Català de Salt.

Il·lustració: Xevi Felip Cat / grafixcat