Qui sou i quant temps fa que es va crear l’entitat?
Som veïns i comerciants de la zona del començament de Salt fins arribar al carrer Doctor Castany. L’entitat es va crear al mes de juliol faràun any, però no va ser legal fins al mes de desembre del 2013.

Quins són els vostres objectius com a entitat?
Els nostres objectius son el foment comercial i la integració de les diverses cultures de la zona. Nosaltres ens vam constituir per la necessitat d’omplir un espai que, al nostre entendre, en el últims temps, havia quedat oblidat o ni tan sols no s’havia treballat. També hi ha l’objectiu de treballar per la integració cultural i comercial dels nous habitants de Salt i dels antics, abolint en el possible els perjudicis que tots tenim.

Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Fins ara hem treballat els següents aspectes:

Fira d’entitats, on vam presentar un plat típic com la truita de patates al costat del te marroquí amb pastissos típics dels casaments musulmans.

– Pare Noel. Va voltar els carrers de la zona i va entregar regals a nens al seu domicili. Es va fer un vídeo que vam entregar de forma gratuïta a les famílies.

– Patge Reial. Va ser present a la plaça Catalunya, on va repartir caramels i va agafar les cartes dels nens. Va anar a cases de nens a recollir les cartes. Es va donar un vídeo a les famílies de manera gratuïta. (Com a conseqüència d’aquesta activitat, el dia de Nadal un grup de cantants romanesos va cantar nadalenques a cappella, de manera espontània a la plaça Catalunya. Ara estem intentant posar-nos-hi en contacte per col·laborar junts en les festes nadalenques.)

– Durant tota la setmana del 23 de febrer van fer la “Setmana enamorada” . Es va tractar que pel consum o la compra a qualsevol comerç de la zona, el client podia agafar un cor que contenia o un regal dels comerços associats o una frase romàntica.

– Vam convocar una reunió amb el presidents d’escala per donar-nos a conèixer i assessorar-los en el problemes comuns de la zona. A la reunió van assistir més de 20 presidents d’escala. Ara estem treballant els diferents problemes presentats en aquesta reunió. Ens va sorprendre l’assistència de tants presidents La conclusió que hem tret és que aquestes comunitats de propietaris no tenien prou informació sobre les activitats que el consistori fa sobre el tema.

– Hem treballat i treballem en el projecte “Posem fil a la Coma-Cros”, per la creença ferma de la necessitat de centres cívics al nostre municipi.

Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
Sí, podem dir que la societat civil saltenca és molt activa, però caldria ampliar la pregunta: tota?, i de quina manera? Perquè a Salt hi ha més de 300 associacions de les quals tan sols una petita part intervé de forma activa a la comunitat.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Sí, no tan sols en tenim, sinó que també col·laborem tant en l’elaboració de diferents projectes com també en la posada en marxa d’activitats. Estem oberts a tots i a tothom.

Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Encara no tenim local però hi estem treballant. Per als diferents projectes que tenim el local és fonamental. Tot i així hem tingut ajut de les instal·lacions culturals del poble, en concret del Mas Mota.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat…
Del tot positiva. Tot allò que hem demanat en la mesura de la disponibilitat s’ ens ha proporcionat.

Digueu alguna cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu.
Salt és una de les poblacions mes interculturals de Catalunya. Això és una gran sort. No veure i no treballar i no fomentar aquesta diversitat, és un perjudici inacceptable. La crítica destructiva és la més fàcil de fer; la que costa és la constructiva. La crítica constructiva fa créixer, fa riquesa, ajuda a l’integració, aboleix els perjudicis, ens fa més persones a tots. Salt ajuda les entitats que l’hi demanen, però potser també hi hauria d’haver una voluntat política per consolidar d’una vegada els casals de barri tan necessaris per a la població

 

 
 dracs-logo

Telf: 617637691 / 972242475
http://elsdracsciv.jimdo.com
elsdracsciv@gmail.com