Cru!

Text: Isabel Hidalgo

Podeu presentar els membres del grup Cru!?
Doncs, CRU! som en Gerard Canadell, en Manel Casadevall, en Sisu García i la Marta Alemany.

Tots sou músics des de fa temps. Com us heu trobat?
La sort és que a Salt i a Girona, al final, coneixes a tothom…

Quant fa que toqueu? Com va sorgir la idea d’aquest projecte?
El projecte de CRU! va començar el 2012. En Gerard i la Marta tenien mig emparaulat un projecte que, finalment, no es va portar a terme. Aquest va ser el punt de partida per formar alguna cosa pel nostre compte. Per la seva banda, en Manel, a qui li vam proposar de participar-hi d’entrada, estava treballant en alguns temes que, més endavant, serien, en gran part, el nostre repertori. Poc després li vam proposar a en Sisu i ja només ens faltava el nom.

Per què el nom de Cru!?
Buscàvem un nom curt, que copsés i que definís, o almenys insinués, el so que volíem tenir. Creiem que ho hem trobat!

Quin estil de música feu? En qui us inspireu?
Tots estàvem bastant d’acord en allò que volíem. A tots ens agraden estils de música ben diversos i acostumem a definir el nostre projecte com “un projecte musical sense complexos producte d’una amalgama d’influències que van des de la música negra, passant pel rock més woodstonià i psicodèlic, als clàssics de la banda sonora de la Generació X”.

Canteu en anglès. Per què? De què parlen les vostres cançons?
Les lletres són en anglès perquè van sortir així… En absolut descartem altres llengües, estem plenament oberts respecte a això. Les nostres cançons són ben eclèctiques: tracten des d’allò més absurd, com el simple joc estètic de rimes, fins a l’adaptació de faules (tenim una versió “tarantiniana” del conte de la Caputxeta) o, fins i tot, tenim un tema dedicat al pintor xec Kupka. Ens deixem anar molt sense cap pretensió més que la de passar-nos-ho bé!

Enhorabona, heu guanyat l’edició d’enguany del Salt The Músics. Què significa això per al grup?
Doncs, en primer lloc, ens fa molta il·lusió. El Salt The Músics s’ha convertit en un concurs emblemàtic i suposava un repte per a nosaltres el simple fet de participar-hi. Haver guanyat aquesta edició suposa un pas important en la nostra trajectòria i representa el reconeixement a la nostra feina. Això motiva i nodreix les ganes de continuar endavant.

Cru!-mirona

Què us emporteu del vostre pas pel concurs?
Moltes coses. D’una banda, el concert a La Bombolla. Sempre és un plaer poder tocar amb unes condicions tècniques com les que ofereix l’equip de la sala. D’altra banda, els concerts per al concurs permeten fer un cop d’ull a les propostes que estan en actiu, és a dir, als altres grups que hi participen, per poder compartir, intercanviar, conèixer… Respecte al tema de la gravació, aquest és un altre punt fort. Gravar amb en Lluís Costa als estudis SoundClub és fantàstic. De fet, vam compondre un tema especialment per gravar al Salt The Músics, “Selfie Lies”. Volíem aprofitar per ampliar repertori i, bé, aquest tema és una altra de les coses bones que ens emportem del concurs.

I ara, què? Quins són els vostres projectes de futur?
El que hem fet fins ara: compondre, tocar i passar-nos-ho bé.

Com creieu que està el panorama musical a Salt? Sabem que enguany toqueu dins del Festival Can Panxut, i que alguns de vosaltres en sou els impulsors. En què consisteix aquest festival i per què el vau iniciar?
A Salt sempre s’han fet coses musicalment interessants, i la multiculturalitat que tenim segur que donarà molts fruits ben aviat. Estem molt contents de poder tocar al Can Panxut Festival, un festival creat fa 8 anys per músics de Salt que trobaven a faltar el fet de tenir un espai on poder tocar per la festa major, i a més poder-ho fer a la plaça del teatre, al mig del poble. Amb el temps s’ha aconseguit que la gent de Salt i altres llocs ompli la plaça cada any, i el concert s’ha consolidat com un dels actes més populars de la festa, complementant els concerts que es fan a l’Era de Cal Cigarro i escampant més música pel poble.

Creieu que tothom hauria de posar una mica de música a les seves vides….?
Absolutament, i no només una mica, molta! La música és potser l’art més popular i, sense que un ho vulgui intencionadament, se’t fica dins, és inevitable!

L’any 2015 estareu dins la programació de barraques de Salt. Amb qui us agradaria compartir escenari?
Això ens és bastant indiferent. Estarem molt contents de compartir escenari amb qui sigui; apreciem la música i la feina dels grups.

Teniu alguna proposta de millora per al poble?
En general, i també musicalment parlant, trobem a faltar algun lloc de trobada per als saltencs i saltenques on intercanviar idees, coneixements, cultura i, és clar, música. Salt té molt potencial!

Digueu el que vulgueu a la gent de Salt.
Saltencs i saltenques, ens veiem el proper divendres 25 de juliol al Festival Can Panxut!

 

 
Podeu contactar:  crumusica@gmail.com