Per celebrar els 3 anys de la revista amb tot l’equip, aquest hivern ens vam regalar un dinar en aquest restaurant saltenc de reputació ben assentada: Can Vilanova.

Text: Laure Duplay
Foto: Agnès Cabezas

can-vilanovaL’entrada discreta a l’avinguda molt transitada del Marquès de Camps no deixa endivinar res de l’ambient que regna dintre. En entrar, tot el soroll i el moviment de fora desapareixen i som de cop en una atmosfera tranquil·la que convida a agafar el seu temps per gaudir de l’estona del menjar.

Ens han preparat un racó especial ja que venim 6 persones acompanyades de tres bebès. Sembla que tothom que s’incorpori de nou a la revista hagi de fer una criatura l’any següent! Però, ep! No és cap condició per participar a la revista, tota persona que comparteixi les inquietuds de 17190 Universalt és més que benvinguda!

Tenim el privilegi de gaudir d’un menú especial amb degustació d’entrants per començar. Cada platet està minuciosament disposat i els colors en ells mateixos ja ens fan la boca aigua. Recordo l’amanida de temporada (foie i clementines), el milfulls de formatge i aquesta delícia de sípia tallada tan finament… Alhora, ens porten un carro amb olis per degustar. El repte és tastar-los tots i assaborir-los un per un. Personalment, em quedo amb l’oli de trufa (per la curiositat que tenia de tastar-lo), l’oli d’all (pel picant) i l’oli d’alfàbrega (per l’olor).

Després vénen els plats. Bacallà amb mussolina d’alls, calamars salats, hamburguesa de foie… Ens llepem els dits i els nostres paladars estan contents!
Llavors en aquest moment, entre la poire et le fromage, ens ve un regal d’ultramar: la Luci, membre fundadora de la revista, que ha tornat de l’Argentina per uns dies. Ens pot venir a veure un temps racionat dintre de la seva agenda tan carregada de visites a la seva vila. Està radiant i ens explica que li va prou bé allà… Però amb una mica de nostàlgia tasta tots els nostres plats que porten peix i marisc! És que Córdoba està força lluny del mar! Ens fa molta il·lusió estar tots plegats encara que faltin els primers col·laboradors: en Seikhou, la Sònia, l’Eva…

Per acabar el dinar, arriba un assortiment de postres delicioses: pastissos de castanya, formatge, xocolata… I llavors ens vénen a saludar els Vilanova: la cuinera i el pastisser. Fem petar la xerrada i ens assabentem d’algunes coses relacionades amb la vida sociocultural del poble, com a nosaltres ens agrada. Resulta que…

Can Vilanova
Pg. Marquès de Camps, 51
972233026
http://www.restaurantvilanova.com