eltinell

Aquesta vegada decidim canviar d’ambient i ens n’anem… de copes! Volem copsar Salt de nit, no gaire tard, però, que tenim mainada i demà toca diana aviat! Tres representants de la revista descobrim aquest bar amb 33 anys d’història al seu darrere.

Text: Neus Ferràs

El Tinell és el seu nom i de dia és tancat i barrat. Més d’un es deu haver preguntat si és un de tants establiments que no han resistit la crisi. Doncs no! El Tinell continua vivito y coleando, que diríem en castellà, i aquí us el presentem amb tots els nostres sentits.

OLFACTE: El nostre sentit més primitiu no ens alerta de cap perill que ens faci sortir corrent: No se sent olor de fregits, perquè actualment no els està permès fer servir la cuina que fa anys havia funcionat. Fa olor de net i de bona companyia, i aquesta naturalitat convida a seure.

GUST: Una cervesa, un vermut i un xarrup de whisky, mentre l’anem fent petar i mirem encuriosits a totes bandes. Mentre bevem especulem sobre el passat d’aquest lloc…

TACTE: Es desperten sensacions familiars, materials i textures de tota la vida, estucat a les parets… Si tanquéssim els ulls i no sonés música, podríem creure’ns al menjador de casa els nostres pares! La propera reunió de l’equip de redacció, ens diem, la podríem fer aquí!

VISTA: D’entrada, ens esperàvem menys llum! Trobem un local ben il·luminat malgrat que des de dins no es veu el carrer. En un racó hi ha una impressionant llar de foc apagada i tapada: actualment no està permès fer-la servir. Llàstima, perquè el caliu hauria escalfat cossos i potser fins i tot algun cor…! A les parets hi ha quadres penjats, alguns de dedicats als regents del bar. Darrere la barra hi ha un espai dedicat als cds, molts cds, i també vinils i un tocadiscos!

OÏDA: A ritme de Queen la Rosa, darrere la barra, conversa animadament amb dos o tres clients. Deuen ser habituals, a jutjar per la frescor amb la que parlen entre ells. Quan ens hi apropem, la Rosa i en Domingo, els regents, ens expliquen que Salt ha canviat molt i el Tinell també. Van obtenir el permís per al negoci quan Salt encara no havia recuperat la seva independència, i podien obrir de les sis del matí fins les quatre de la matinada sense interrupció. “Hi havia jovent que venia en moto fins i tot de Barcelona!”.

Llavors eren altres temps, podien fer menjars, etc. Ara tenen un horari limitat i han resistit situacions de mobbing immobiliari, però aquí continuen, al peu del canó, i els seus habituals els ho reconeixen: l’Adrià Puntí parla del Tinell en una de les seves cançons. Amb un somriure, ens posen el cd. També ens ensenyen una placa que els van regalar per al trentè aniversari del local… Llarga vida al Tinell!

 

El tinell
C/ Francesc Macià, 30
Horari:
– De dilluns a dijous: de 20.00h a 02.30h
– Divendres, dissabtes i vigílies de festiu: de 20.00h a 03.00h