bansang2

Qui sou i quant temps fa que es va crear l’entitat?
Som l’Associació Bansang ( Missira) que vam crear el passat any 2013.

Quins són els vostres objectius com a entitat?
Com el nostre nom indica, lluitem pels interessos de les dones i els nens, entre d’altres procurem lluitar contra la mutilació genital femenina.
També procurem participar en activitats de voluntariat a Salt ajudant els més necessitats del poble. Busquem ajudar als nouvinguts a Salt en la seva integració, per exemple, ajudant-los a aprendre català.

Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Fem difusió procurant educar sobre els perills de la mutilació genital femenina mitjançant obres de teatre; ajudem als nouvinguts en l’aprenentatge del català perquè es puguin integrar més ràpidament. A més a més, també creiem molt important l’autonomia i que aprenguem a autoabastir-nos; és per això que deixem un hort a la seva disposició perquè puguin conrear i recollir el fruit del seu esforç.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Entre d’altres, amb el Cau de Salt.

Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Actualment, no disposem de local i és un tema que ens angoixa. Ens crea confusió perquè no sabem com fer-ho. Tenim moltes idees, projectes i empenta per programar activitats, però sovint no som capaços de planificar-los perquè no disposem del lloc on dur-los a terme ni per donar-nos a conèixer.
Les reunions actuals les fem a casa meva i es fa complicat imaginar 180 membres fent quelcom en un espai tan petit.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat…
Normal.

Digueu alguna cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu?
Creiem que tots els éssers humans són iguals davant els ulls de Déu, sense importar el seu color de pell i creiem que moltes persones tenen molt bones idees i intencions i seria bo un espai de coneixement perpoder compartir les experiències de cadascú, cosa queafavoriria la comunicació entre el poble i la seva gent per aconseguir una vida millor.
També milloraríem el fet de no tapiar les cases d’aquella gent que no es pot fer càrrec dels deutes de les seves llars i trobar solucions que afavorissin a tothom.

bansang

Dades de Contacte:
Alhagie Nyabally
667020263
Associació Bansang (Missira)