entitats-siria1 Qui sou i quant de temps fa que es va crear l’entitat?
Som persones de diferents orígens. N’hi ha que som provinents de Síria a causa de la guerra i que tenim la condició de refugiats. L’associació es va crear fa gairebé dos anys.

Quins són els vostres objectius com a entitat?
Tenim dos objectius: difondre la situació actual a Síria i ajudar la població siriana a través de la xarxa Bonyan, una entitat amb seu a Turquia i que engloba més de 20 entitats nacionals i internacionals com la nostra que tenim un objectiu comú: ajudar la població de Síria.
A més, estem ultimant els detalls per tal de poder apadrinar infants de Síria orfes a causa de la guerra.

Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Fem reunions amb diferent gent per tal d’explicar els nostres projectes i participem a Sant Jordi, el dia de la Dona, la Fira d’Entitats i allà on ens volen o ens conviden!

Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
No pensem que sigui activa, pensem que és hiperactiva! Si no fos per les entitats, les xarxes de cooperació i tot el que comporten a Salt molta gent estaria molt pitjor. I no parlem només de xarxa col·laborativa, sinó també d’entitats que col·laboren i organitzen els Reis, Carnestoltes, la Festa Major. En alguns casos han hagut de substituir el paper que li tocaria fer a l’Ajuntament perquè aquest no ha estat prou valent, com és el cas de l’ateneu de la Coma Cros.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Hem tingut contactes per a activitats puntuals com el Dia de la Dona Treballadora o la Fira d’Entitats de l’any passat, però ens agradaria tenir-ne encara més

Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Ens reunim al domicili d’algun membre de l’entitat.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat…
De moment no n’hem tingut gaire, però ha estat bona.
El que sí que trobem és que hi ha molta “burocràcia”: des que vàrem demanar el NIF a la Generalitat fins que el vàrem tenir definitiu van passar nou mesos.

Digueu alguna cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu.
Una cosa positiva de Salt és la seva barreja. Salt és una vila eclèctica per naturalesa. D’ençà que va ser poble acollidor dels treballadors de les fàbriques tèxtils no ha deixat de ser-ho.
En 6 km2 que fa ho té tot, natura amb les Deveses, espais per fer esports, grans superfícies però també petit comerç de proximitat, molt d’ell especialitzat, som referent amb la Fira del Cistell, estem situats estratègicament, prop de França i de Barcelona, som entrada d’autopista… Ens estimem Salt i hi veiem moltes coses bones. A millorar, la percepció que molts de fora i alguns saltencs tenen de Salt. Però amb l’esforç de molts de mica en mica això es va millorant.
Ja no ens coneixen pel “manicomi”, sinó pel Parc Hospitalari, o no ens coneixen per la presó, sinó per la Factoria Cultural Coma Cros. De mica en mica ho aconseguirem plegats.

 

 

entitats-siria2

 

Dades de Contacte:
https://www.facebook.com/aspoblesiri?fref=ts
email: pobleriri@gmail.com