pausempre2

Qui sou i quan es va crear l’entitat?
Pau Sempre som una associació catalana que treballem per la sensibilització amb la causa palestina. El respecte dels drets humans és l’eix vertebrador del nostre projecte. L’entitat es va fundar el 2007, tot i que la delegació de Salt la vam obrir el 2010.

pausempre1Quins són els vostres objectius com a entitat?
L’objectiu de Pau Sempre és promoure un canvi en la societat catalana cap a un món lliure de violència i de relacions dopressió entre els pobles, sense subordinacions culturals ni socials, lluitant pels drets dels pobles a una pau justa i sostenible que asseguri tant els drets humans individuals com col·lectius. Això ho fem, per una banda, a través d’activitats de difusió i de sensibilització, i per l’altra, organitzant brigades o camps de treball anuals a Palestina.

Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Participem en totes les activitats de poble que podem (mostra d’entitats, sant Jordi, barraques de festa major, etc.). Volem ser presents a la comunitat i fer d’altaveu de la lluita palestina. Organitzem xerrades, exposicions, cinefòrums…

pausempre3Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
I tant! El teixit associatiu saltenc es fa càrrec de moltes necessitats del poble i en dinamitza la població. Això és molt important, tot i que aquest fet hauria de servir per enriquir però no pas per assumir tasques que són responsabilitat de les institucions públiques.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Sí, tot i que aquest aspecte s’ha de millorar. A Salt hi ha moltes associacions però falta teixir vincles entre elles. En aquest sentit, l’ateneu Coma Cros i la mostra d’entitats són projectes que faciliten la cohesió i la coneixença entre les diferents entitats locals. Projectes col·laboradors com aquests són una oportunitat que cal potenciar.

Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Normalment ens reunim al domicili d’algun membre de l’entitat, però també hem fet activitats a la biblioteca, a l’hospital, a les Bernardes, al carrer…

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions, com ara l’Ajuntament o la Generalitat?
Cordial. Amb un excés de burocràcia i tempos que dificulten l’accés als recursos als que es poden optar.

Digueu una cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu.
Com a positiu, destaquem l’heterogeneïtat de la seva gent i el gran potencial cultural, creatiu i social que això comporta. Si bé caldria afavorir el coneixement mutu, l’apropament, trencant l’estigma i la por a al que és desconegut a través del diàleg, de l’intercanvi, de la construcció del poble en comú…

Una altra cosa sobre la que cal treballar són les diferències socials existents. Cal tenir present que al nostre poble hi ha molta gent que passa gana i no té les necessitats bàsiques cobertes. Tot i que hi ha entitats molt implicades, les institucions no poden defugir la seva responsabilitat de vetllar per una vida digna de tots els que vivim a Salt.

 

pau_sempre

Dades de Contacte:

http://pauaraisempre.blogspot.com.es/
https://www.facebook.com/PauSempreCatalunya