– Com estàs, Maria?

– Ai mira, igual; el meu marit no troba feina.

– Vaja!, està tot molt complicat.

– Sí; i ara, a més a més, diuen que donaran feina i casa a refugiats. Jo no hi tinc res en contra, però, escolta, ja n’hi ha aquí, de gent necessitada. A més, a veure si entraran terroristes!

 

Els últims mesos hem vist com milers de persones busquen refugi fugint de conflictes que deixen cada dia desenes de morts. Algunes ciutats s’han declarat ‘acollidores’, però també han sorgit tota mena de rumors sobre la seva procedència, exageracions i prejudicis diversos. Algunes veus d’extrema dreta difonen que poden portar malalties, criminalitat o terrorisme, però tot això ha estat desmentit per experts alemanys.

Segons l’Institut Robert Koch (RKI), institució federal alemanya amb seu a Berlín, responsable del control i prevenció de malalties, el perill que els refugiats portin malalties del seu parís d’origen és mínim. I des de Metges del Món directament afirmen que aquesta hipòtesi és més que exagerada.

Pel que fa a la suposada infiltració de terroristes entre els refugiats, l’expert Marcel Dickow, investigador de l’Institut Alemany per a la Política Internacional i Seguretat afirmava que “no existeix cap evidència” que demostri una amenaça terrorista entre els refugiats, és més, fugen del terrorisme de l’Estat Islàmic.

 

FONT: http://www.eldiario.es/desalambre/bulos-anti-refugiados_0_447955420.html