Bars, restaurants, pubs… són molts els establiments repartits pel municipi als quals hem anat a visitar en aquesta secció i, per això mateix, en aquest número deu hem volgut celebrar-ho passant una bona estona plegats. Hem anat a visitar la botiga de jocs de taula especialitzada Via Lúdica on la mainada revistera ens ha pogut acompanyar en aquesta experiència de cinc sentits diferent.

via-ludica (1)

Text: Héctor Martínez
Foto: Pere Serrat

Tres de nosaltres, al final un dels nostres ha sigut baixa perquè un dels menuts s’ha posat malalt a última hora, ens hem citat a Via Lúdica. Anem amb ganes de passar-ho bé, de fer un cinc sentits peculiar i d’obrir una finestra al que anys enrere havia sigut una de les botigues emblemàtiques del barri dels Escriptors de Salt: Bolsos Arqueros.

Només d’entrar, una munió de taules, d’un blanc impol·lut, inunden la sala. Som a dilluns i trobem a dues parelles diferents jugant. En Carles ens convida a seure a una de les taules situades al mig de la sala i, després de demanar-nos a què ens agradaria jugar, ens agafa una capseta petita del prestatge de jocs oberts i ens la presenta. L’Arna Tramposa “un joc que permet fer trampes” és el primer que tastem. Abans de començar, en Carles ens mostra totes les cartes, les estratègies a seguir i ens fa una mà de mostra. Després de l’explicació, repartim i ens disposem a jugar. En Pere juga primer, després jugo jo, la Marina, l’Agnès i la Berta… i anem fent. Les cartes volen, les deixem caure i, com era d’esperar, riem i passem una bona estona, evidentment, sense deixar de fer trampes, que d’això es tracta el joc!

Després de dues mans, ara és en Xavier qui ens comenta que, si volem, podem canviar de joc i ens apropa una de les novetats. Igual que la vegada anterior, abans de començar ens ensenya tots els elements del joc, ens explica al detall tota la normativa i ens fa un breu resum de les estratègies a seguir per mirar de ser el guanyador mentre per la porta acaben d’entrar un pare i la seva filla, als qui saluden pel nom i imaginem que deuen ser habituals a la botiga.

Mentre acabo de fer una partida amb la Berta i la Marina (què ràpid aprenen l’estratègia i les normes!) xerrem amb en Pere i l’Agnès sobre com ha anat l’experiència. És tot un encert poder trobar un lloc on anar a jugar en família, petits i grans, un espai socialitzador entre desconeguts, amb un joc de taula com a excusa i si, a més, algú pot explicar-te les normes, facilitar-te les estratègies i oferir-te una explicació entenedora del joc en qüestió, què més es pot demanar?

Abans de marxar, donem les gràcies a en Xevi i en Carles per les explicacions i per deixar-nos gaudir una estona al seu menjador, els convidem a fer-se una fotografia per l’article al davant de la seva pissarra, on anoten els esdeveniments importants de la setmana amb un gran dibuix que els serveix de mural i els donem l’enhorabona per la celebració del seu recent segon aniversari.

Via Lúdica

http://www.vialudica.com/

Carrer Pere Coll i Güitó 14.