Qui sou i quant de temps fa que es va crear l’entitat?
Som una Associació provincial sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública i membre de la Federació Catalana de Donants de Sang. Tenim uns 300 delegats repartits per tota la província i uns 7.400 socis. Aquest any celebrarem el 40è aniversari de la seva fundació, que anteriorment era la Germandat de Donants de Sang.

Quins són els vostres objectius com a entitat?
La donació de sang, la col·laboració en la difusió, la divulgació d’aquests objectius i principalment la captació de nous donants, així com informar de les donacions d’òrgans, de llet materna, de cordó umbilical…

Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Durant l’any 2015 vàrem realitzar 13 campanyes d’extracció de sang amb un resultats de 714 bosses de sang, dels quals 172 eren donants per primera vegada i 96, oferiments (donants que no vàrem poder donar per algun motiu). Si tenim en compte que per a cada bossa es poden salvar 3 vides, els saltencs poden haver salvat 2.142 vides.

Es vàrem realitzar tres donacions a l’Hotel d’Entitats, una a l’ajuntament, una a Endesa, dues a UdG EUSES, una a ERAM Coma Cros, dues a l’Hospital de Sta. Caterina, una a l’APS Institut Salvador Espriu, una a la Unitat Mòbil a les Entitats a la Plaça i una en una altra Unitat Mòbil a l’Espai Gironès.

Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
Creiem que sí, i tenim una gran col·laboració i contacte amb les entitats de Salt. Com a dada a destacar, la comunitat marroquina ens aporta un 20/22% i la resta de països, excloent el nostre, un 10/13%.

Teniu relacions amb altres entitats del poble?
Sí, principalment quan tenim la trobada anual de les Entitats a la Plaça i amb les reunions que es fan a la Coma Cros dintre l’Ateneu.

Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
No tenim local a Salt. La nostra Associació, en ser provincial, té la seu central a l’Hospital Josep Trueta.

A Salt som cinc delegats i uns quatre voluntaris que esperem que un dia Salt tingui un Centre Cívic on poder-nos reunir.

Com descriuríeu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat…
Amb l’Ajuntament la relació és perfecta, sense cap problema, sempre tenim les portes obertes i la màxima ajuda del Departament de Salut.

Pel que fa a la Generalitat, com que estem dintre la Federació Catalana, és aquesta la que té els contactes i mai no han tingut cap problema, tot al contrari.

Dieu alguna cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu.
La gran col·laboració altruista dels saltencs i de totes les entitats i associacions del nostre poble, la positiva; i el que milloraríem seria, potser, la convivència entre les diferents cultures, ja que a Salt tenim un gran ventall de països.


Dades de Contacte:
Com a delegat responsable de Salt
josepmariasegui@gmail.com