És divendres a la nit i un grup de joves prenen una copa al local de moda

-Ei, has vist en Josep? Sembla que està sortint amb en Pau. Me n’alegro, fan bona parella!

-Sortint, sortint…

-Què vols dir? Semblen parella, no? I si no ho són tampoc n’hem de fer res.

-Vull dir que això de tenir parella estable amb els gais ja se sap, un dia amb un, l’altre dia amb un altre, són una mica així, ja m’entens… i després passa el que passa…

-Doncs la veritat que no t’entenc gaire i em sembla que tampoc et vull entendre!

Encara podem sentir sovint estereotips i prejudicis sobre les persones lesbianes, gais i bisexuals, tot i que no es basin en cap dada científica. Segons un estudi fet a Estats Units de l’American Psychological Association, “un primer estereotip és creure que les relacions de gais i lesbianes són disfuncionals i infelices. No obstant això, els estudis han trobat que les parelles homosexuals i heterosexuals són equivalents pel que fa als nivells de satisfacció i compromís de les seves relacions”.

Un segon estereotip és “que les relacions de les lesbianes, els gais i els bisexuals són inestables. No obstant això, tot i l’animadversió social contra les relacions homosexuals, la investigació mostra que molts gais i lesbianes formen relacions duradores”, segons explica el mateix estudi.

Un tercer error comú és “que les metes i els valors de les parelles de gais i lesbianes són diferents als de les parelles heterosexuals”. Mentre que aquesta mateixa investigació ha trobat que “els factors que influeixen en la satisfacció de la relació, el compromís i l’estabilitat són molt similars entre parelles de fet homosexuals i parelles heterosexuals casades”.

FONT: Guia PER A UNA MILLOR COMPRENSIÓ DE L’ORIENTACIÓ SEXUAL I L’HOMOSEXUALITAT, 2008 de l’Associació Americana de Psicologia (American Psychological Association). Traducció adaptada al català per PSICOCLOUD de la guia publicada en anglès.
http://lgbt.psicocloud.com/wp-content/uploads/2015/01/Guia-Homosexualitat.pdf