PROJECTE AUDIOVISUAL – SALT ES MI CITY

Salt és mi city, enllaç al Youtube

Dins la Fàbrica Jove (espai de trobada que depèn de l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Salt) es treballa per grups d’edat,on el projecte FAB 1 és per als joves d’entre 12 i 14 anys, i el de FAB 2 per als de 15 a 18.

La Fàbrica Jove és un espai de trobada on l’objectiu és que el jove s’autoorganitzi el seu propi lleure, i decideixi quines activitats vol realitzar. Enguany els més grans van escollir fer un projecte audiovisual, i el resultat és un videoclip anomenat Salt es mi city que té més de 20,000 visites al Youtube.

Quant a la metodologia, es va treballar des de la cooperació, és a dir, a través d’assemblees anaven sortint les propostes i es decidia la línia de treball. La implicació era de dues hores setmanals en què es van treballar temes com: dinàmiques de coneixença i confiança, el debat i la crítica, el llenguatge audiovisual, teatre, rap, el rodatge, la gravació i l’edició, a més del disseny de producte i la seva difusió. Entre els joves que hi van participar es van repartir diferents tasques per desenvolupar a fi que tothom hi pogués participar.

Els joves participants estan molt satisfets del resultat; de fet, la repercussió que està tenint és un reconeixement encara més gran a l’esforç i la dedicació de tot un any. Amb el projecte han pogut treballar les arts escèniques que més els agraden, han estat amb els amics i amigues, han pogut escriure i cantar la seva pròpia lletra, i han pogut parlar d’allò que els preocupa i del que volien transmetre a la població saltenca.


Impressions d’alguns dels joves participants i educadors/es

Maams Sidi

M’ha agradat molt formar part de la gravació perquè he treballat amb els amics i per això sabíem que sortiria molt bé!

Fatou Ba

Em va agradar molt, vaig aprendre una mica més del rap, sobretot que les lletres es treballen i que no surten soles…

Moussa Touray

Jo vaig participar en el videoclip com a càmera. Em va agradar perquè va ser la primera vegada que vaig gravar amb una càmera professional.

Mamadou Seydi

Ha estat una experiència nova i he tingut l’oportunitat de conèixer una mica més Salt.

Baila Kane

Vaig participar en el videoclip com a ajudant de director. Per mi ha estat un videoclip molt emotiu, inspirador i creatiu amb el qual hem pogut transmetre una cara més del poble de Salt des del punt de vista dels joves.

Demba

He participant en el projecte com a cantant i he tingut l’oportunitat de crear una lletra de rap pròpia del poble on he crescut des de petit, amb la qual hem explicat quin tipus de persona conviu a Salt.

Kelly

M’ha agradat molt realitzar el videoclip perquè a més de fer-ho amb els amics he pogut demostrar la meva faceta de ballarina, ha estat un plaer poder-hi col·laborar.

Irene Torra (coordinadora Fàbrica Jove)

El projecte ha permès un reconeixement dels joves participants per part de la ciutadania, convertint-se així en referents positius per a molts nens i nenes del municipi. Potenciar aquest tipus de projectes ajuda a desestigmatitzar la condició de jove, cosa molt important al nostre municipi.