Els últims mesos la nostra vila ha estat protagonista de diversos esdeveniments i debats. Per una banda, el fet de ser un dels escenaris de les celebracions de l’11 de setembre ha generat articles i opinions de tota mena. Per altra banda, la consulta arran la possible obertura del primer Ikea a les comarques gironines a Salt també ha estat motiu de reflexió, cartes d’opinió i converses entre veïns.

Aquesta capitalitat aparent, però, ens ha de fer reflexionar sobre la situació del nostre poble. Ens podem considerar símbol d’una república solidària i diversa? El desenvolupament del sector sud ha d’aportar tants beneficis a la nostra vila? Votant sí o no –per bé que ens alegrem que per primera vegada totes les persones del poble hagin pogut votar–, amb això ja estem decidint realment sobre com serà el futur de Salt?

Més enllà de les portades i articles que han generat aquests fets, existeix un dia a dia on hi ha els veritables reptes de futur, on cal arremangar-se i treballar per construir un Salt millor. Perquè, de moment, al nostre poble seguim trobant-nos amb grans mancances. Un gran número d’escoles segueixen en barracons, tenim un munt de pisos buits de titularitat bancària mentre hi ha gent sense allotjament i els qui se n’aprofiten cobrant diners per obrir les portes d’immobles totalment inhabitables; joves que després de passar tota la vida aquí encara no tenen la seva situació regularitzada, i molts altres reptes que no podem oblidar.

Esperem que trobeu en la lectura del número 12 de 17190 UniverSalt temes que us animin a reflexionar i a seguir movent-nos perquè de veritat Salt sigui un poble capital en aspectes socials i comunitaris.

Ens trobaràs semestralment als quioscos i espais públics del poble,
al web www.17190.org, al facebook, twitter i al correu redaccio@17190.org