Bústia de denúncies

S’ha iniciat la instal·lació, a diferents espais de Girona i Salt, de bústies de denúncies de situacions discriminatòries. També s’ha habilitat una bústia virtual. 

Les bústies són eines de suport per a persones o col·lectius que han patit situacions de discriminació, com poden ser agressions, insults, amenaces, denegació d’accés a establiments, discriminació en l’àmbit laboral, per part d’un professional o d’una institució, o discursos racistes de partits polítics. 

 

Qui pot presentar una denúncia? 

La persona víctima o qualsevol testimoni del fet que es vol denunciar. Es pot presentar de manera anònima, encara que és aconsellable aportar les dades personals per fer el seguiment del cas. 

Com presentar una denúncia? 

Dipositant un escrit a qualsevol de les bústies que trobareu repartides per diferents espais públics de Girona i Salt, a la bústia virtual que trobareu al web de l’Espai Antiracista o enviant un escrit a gironesantiracista@gmail.com  

Per què cal denunciar?  

Per donar visibilitat a les discriminacions, restituir els drets de la persona i provocar un procés de canvi social. 

L’Espai Antiracista vol fer seguiment de la realitat social de Salt i Girona i donar suport a les persones denunciants que vulguin defensar els seus drets. 

On són les bústies? 

Girona: Escola d’Adults, Ateneu Eugenienc, Ateneu Salvadora Catà, Comissions Obreres, Espai de Solidaritat – Coordinadora d’ONGs Solidàries i Espai Jove Els Químics. 

Salt: Institut Vallvera.  

L’Espai Antiracista Salt-Girona, qui som? 

Som un grup amb diferents sensibilitats i procedències, units per defensar la igualtat entre totes les persones sense que importi el seu gènere, origen o cultura. Ens reunim cada 15 dies de forma assembleària, on decidim les estratègies, activitats i accions que entre tots volem dur a terme.  

Ens hi ajudes?  

Divendres a les 19 h al Centre Cívic Can Ninetes (Santa Eugènia, Girona) 

https://gironesantiracista.wordpress.com/ 

gironesantiracista@gmail.com