És l’hora del descans a l’oficina i l’Alba i la Mercè parlen mentre esmorzen.
-Vaig a fer un cafè, que ahir em vaig quedar mirant la tele i he anat a dormir molt tard!
-Vas mirar el col·loqui? Però si és un avorriment… Tants anys la mateixa presentadora, ja se la veu massa gran a aquesta dona, i a més a més s’ha engreixat molt.
-Vols dir? Però és molt bona professional.
-Què vols que et digui, per sortir davant de càmera trobo que s’hauria de cuidar una mica més. Un home encara, però una dona no pot estar així de deixada…
El sexisme continua molt present als mitjans de comunicació. El dossier Dones del 2013, de l’Associació de Dones Periodistes, constatava el tractament estereotipat i discriminatori de les dones als mitjans. Per una banda, “en les rutines informatives predomina el sexisme tant en el lèxic com en la jerarquització i elecció de les notícies. Les dones són absents a les notícies -sobretot en determinats àmbits de la informació-, així com en recerca de portaveus, fonts i protagonistes”.
Per altra banda, especialment en la publicitat i ficció, segueixen predominant els estereotips de gènere on la imatge de la dona s’associa a un objecte sexual a qui s’exigeixen els paràmetres estètics predominants per damunt de la seva professionalitat. L’informe del CAC del 2008 indica que “el 33,2% de les dones que apareixen en anuncis publicitaris apareixen amb rols de seducció, una proporció que es redueix a l’1,3% en el cas dels homes”.
FONT: Dossier Dones de l’Associació de Dones Periodistes http://www.adpc.cat/new_site/wp-content/uploads/2013/04/DONES_43_Dossier.pdf