Qui sou i quant temps fa que es va crear l’entitat?
Som l’Agrupament Escolta i Guia Sant Cugat fundat el 1957, i ens trobem dins de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, entitat que agrupa més de 13.000 escoltes i guies arreu del nostre país.
Quins són els vostres objectius com a entitat?
Un dels nostres principals objectius és educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent que siguin ells els protagonistes del seu creixement personal, per tal d’esdevenir persones actives, conscients i compromeses amb la societat.
Quines activitats dueu a terme al nostre poble?
Des de l’agrupament realitzem moltes accions variades al nostre municipi, com ara el dinar anual de l’Oncolliga a Salt, la representació teatral i la xocolatada després de la missa del Gall o una quina solidària, els beneficis de la qual es destinen a entitats sense ànim de lucre. A més a més, també participem en la Festa Major i en la Fira del Cistell amb la gestió de la barraca, en la diada de Sant Jordi al carrer Major, en la rua de carnaval pels carrers de la nostra vila i des de fa dos anys en l’organització d’un camp de treball internacional, on joves d’arreu del món treballen per millorar el nostre entorn natural mentre disfruten del nostre poble.
Penseu que la societat civil saltenca és activa? Quin paper juguen les entitats a Salt?
Sí, moltíssim! I es demostra sobretot amb el gran nombre d’entitats que tenim, i és que a Salt tenim la sort que hi ha un gran teixit associatiu, el motor del nostre poble. Les entitats han jugat un gran paper a l’hora de fer del nostre municipi un lloc únic, on tothom hi té cabuda, sigui quina sigui l’edat, la procedència o el sexe. Han esdevingut la unió del municipi, a les verdes i a les madures, i això ha fet néixer la consciència de poble.
Teniu relacions amb altres entitats del poble?
I tant! Molts dels integrants de l’agrupament formem part d’altres entitats del municipi, i això ja crea un cert lligam entre entitats. A part, com a entitat mateix ens hi relacionem en dates assenyalades com la Festa Major, la rua de carnaval, la cavalcada de Reis, el dia de Sant Jordi, la Fira d’Entitats, etc. I a més, en multitud de col·laboracions puntuals.
D’ara endavant esperem seguir augmentant els vincles. Una nova oportunitat passa per l’Ateneu de la Coma Cros, al qual també hi estem adherits.
Teniu local o utilitzeu instal·lacions culturals del poble?
Actualment disposem d’uns locals al Mas Llorenç i darrere el centre de recursos de la gent gran, tot i que són insuficients per poder encabir-hi tots els nostres infants i joves, i no ens permeten realitzar correctament les nostres activitats quotidianes.
Com descriurieu la vostra relació amb les administracions: Ajuntament, Generalitat…
La veritat és que mantenim bastanta relació amb el nostre consistori, i a més des de diferents fronts. Pel que fa al projecte d’inclusió que promovem, per acostar el cau a totes les famílies i butxaques, en aquests moments estem en converses per intentar ampliar els locals de què disposem i millorar-los i trobar així una solució definitiva. També ens hi trobem amb el camp de treball internacional que organitzem, per al qual tenim un gran suport de l’Ajuntament. En aquest últim cas, també hi té molta implicació de la Direcció General de Joventut, que depèn de la Generalitat.
Digueu alguna cosa positiva de Salt i una altra que milloraríeu?
De Salt en podríem destacar infinitat de coses, però ens decantem per elogiar, com ja hem comentat, el teixit associatiu que existeix al nostre municipi, que, si pogués ser, hauria d’augmentar encara més. Per millorar, ens decantaríem per exposar la necessitat d’espais físics municipals perquè aquestes entitats puguin desenvolupar les seves activitats. L’Ateneu de la Coma Cros és un primer pas, però encara insuficient.
Dades de Contacte:
caudesalt@gmail.com
Facebook: /caudesalt/
Twitter: @caudesalt
Instagram: caudesalt