El #muralSalt és un projecte d’intervenció sociocomunitària on un artista local, o relacionat estretament amb la localitat i el territori, intervé en alguna paret deteriorada del nostre poble, de manera creativa i lliure, dotant-la de personalitat i contribuint en la millora dels barris, les entitats i la sensibilitat per l’art.

Aquesta és una acció que dóna continuïtat a un dels nostres objectius, buscant ser agents de lligam entre entitats i els diferents actors del municipi i procurar donar veu a tot allò que s’hi realitza. Entre d’altres, a la gran proliferació d’art i cultura que neix a Salt i que també volem potenciar amb la realització del #muralSalt.
Posem en contacte els artistes amb els espais deteriorats perquè els revitalitzin amb la seva obra i esdevinguin així espais referents, innovadors i totalment rehabilitats, reforçant així el sentiment de pertinença dels seus veïns alhora que els atorga de personalitat pròpia.

Context
L’art urbà caracteritza moltes de les grans ciutats arreu del món i són molts els artistes d’aquesta disciplina que reclamen poder pintar en alguna façana o racó de ciutats emblemàtiques com París, Bogotá, Berlín o Nova York. Darrerament, festivals com el Milestone Project, que es realitza a Girona, han posat els murals en l’avantguarda i han aconseguit desestigmatitzar aquest art urbà, arribant a considerar-lo disciplina pròpia i amb prou entitat per a aconseguir atreure ciutats i visitants, i esdevenir punts de visita obligada en totes i cadascuna de les ciutats on aquests artistes hi deixen l’emprenta.

En aquest sentit, el #muralSalt agafa com a referent festivals com el Mileston Project i hi els dota d’intervenció sociocomunitària posant en contacte els artistes amb el territori que els servirà d’exposició de la seva obra i del qual, a més a més, en són part implicada com a veïns o amb lligams propers. A més, val a destacar que els espais triats no són arbitraris sinó que decidim que siguin espais que requereixen una intervenció o rehabilitació.

Creiem que aquestes dues accions són les que atorguen al nostre projecte el caràcter d’intervenció sociocomunitària i el separen de qualsevol relació de caràcter servicial i que, per tant, li atorguen la importància que requereix com acció de referència en els barris on hem actuat.

 

2016

El segon mural es va fer l’estiu del 2016 a la caseta d’Endesa del grup Sagrada Família. La iniciativa es va dur a terme gràcies a l’Associació de Veïns del barri Sagrada Família.

Artistes: Ferran Suñer, Illich Roimeser i Marc Corvillo “Ome”

 

 

 

2015

La primera intervenció es va fer a l’estiu del 2015 a la caseta d’Endesa del carrer Sant Dionís, al pont del Molí.
Artista: Àlex Martín

 

 

 

 

…….
El #muralSalt a Twitter